Verslag Kinderrit

Ondanks het regenachtige weer gingen vandaag 8 deelnemers van start tijdens de eerste Endurance Kinderrit in Asten. Voordat ze mochten vertrekken werden de pony’s gecontroleerd door Meneer Fred en Mevrouw Amber de dierenartsen. Sommige pony’s vonden het gras erg lekker wat extra moeilijkheden meebracht. Want voor de dierenarts lopen als je pony alleen wil eten is een hele uitdaging. Andere deelnemers hadden hun pony’s prachtig versiert met gouden strikjes in de manen. Alle pony’s waren fit om van start te gaan.

Begeleiders gingen mee op de fiets, te paard of lopend. Papa’s die een extra pasje moesten doen om de fanatieke deelnemertjes bij te houden. De route ging door landelijke Brabant en voordat ze aan de 2.5 km “Zuid-Willemsvaart trail’ begonnen was er een pitstop met drinken en een lekkere koek.

Na 9 kilometer konden de handen omhoog voor de finish! Daar werd het weer spannend, want Meneer Fred had gezegd dat de hartslag van de pony onder de 60 slagen moest zijn. Bij de nakeuring hadden de pony’s er nog veel zin en en ging het voordraven heel erg goed. Omdat iedereen goed over de finish is gekomen en alle pony’s goedgekeurd kreeg iedereen een goed gevulde goodybag met een zakje Havens Mueslie en en prijsje.

We kunnen terugkijken op een geslaagde eerste editie met veel lachende gezichtjes en mooie momenten. Deze zijn vastgelegd door fotograaf David Kweens. De foto’s komen zodra ze bewerkt zijn online.

Vrijwilligers bedankt voor jullie inzet en tot de volgende keer,

Esther & Sonja

Agenda kinderritten 2018

2 juni – Teteringen
30 september – Laag Soeren

Klik hier voor de resultaten

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

[Foto’s Rachel Marty]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s