Happy New year 2019!

Wij wensen iedereen een sportief en gezond 2019 toe. Een bijzonder jaar waarin wij ons 5-jarig ‘organisatie’ jubileum vieren. Dit jaar komt Georgette Zeijen ons team versterken. Zij werd in 2018 Nederlands Kampioen bij het senioren kampioenschap over 160 kilometer en heeft verschillende buitenlandse wedstrijden gereden. Wij wensen Georgette veel plezier in ons team.

In het paasweekend op zaterdag 20 april staat er een druk endurance-programma voor jullie klaar. We gaan dit jaar geen gebruik maken van het terrein aan de drukke weg, maar gaan van start vanaf Ruitersportcentrum ‘Het Keelven‘, waar we direct het bos in kunnen rijden. Bij het ruitersportcentrum hebben wij de beschikking over een overdekte keuringslocatie en verharde locomotie baan (buiten). Daarnaast is de brasserie de gehele dag geopend om na de rit een drankje te nuttigen of een hapje te eten. Tijdens dit weekend worden er naast de endurance nog meer disciplines verreden op het terrein. Bij mooi weer hebben we een gigantisch parkeerterrein op gras tot onze beschikking en kunnen we nog meer deelnemers ontvangen.

In de ochtend starten we met de mendurance wedstrijd over een afstand van 24 kilometer. De wedstrijd is zowel voor enkel als dubbelspan. Daarna is het de beurt aan de endurance ruiters waarbij we twee afstanden in klasse 1 uitschrijven. Voor de allerkleinste ruitertjes is om 13:30 het startschot voor hun 10 kilometerrit door de bossen van Someren. Heb je als ruiter geen wedstrijd ambities, maar wil je wel genieten van de prachtige omgeving zonder te verdwalen. Doe dan mee met de Enjoy the Endurance/Mendurance. Een Enjoy the ride rit, waarbij onderweg een pauze gehouden kan worden en je je paard kunt laten keuren, zoals tijdens een echte wedstrijd.

Op 21 april houden we i.s.m. de organisatie van de Veluwe Marathon de eerste editie van de Endurance Xperience, waarbij ‘to finish is to win’ belangrijker is dan snelheid. Medio januari komt er meer informatie over de Xperience op de website.

Als afsluiter gaat de 3e editie van de Marathon van start in het laatste weekend van augustus. Dit jaar een weekend later dan dat jullie van ons gewend zijn i.v.m. Esther’s deelname aan de Mongol Derby. Esther zal tijdens haar race rijden voor het goed doel en daarom gaat er dit jaar voor iedere deelnemer € 1,- van het inschrijfgeld naar Stichting Ambulancewens en CoolEarth.

We kunnen al verklappen dat de route voor de ruiters dit jaar iets anders zal zijn (het gedeelte naast de A2 gaat eruit) en dat de menners dit jaar kunnen inschrijven voor een klasse 3.

Al met al veel plannen en sportieve uitdagingen. Bezoek regelmatig onze website voor de laatste updates en weetjes over de evenementen en schrijf je op tijd in.

Met hartelijke groet,

Esther Leenen, Sonja Bongers, Georgette Zeijen
Organisatie Endurance Someren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s