Algemene informatie kinderrit

Meedoen met de endurancerit voor kinderen. Wat moet ik dan allemaal weten voordat ik inschrijf?

Wat is een endurance kinderrit?

De endurance kinderrit is een speelse kennismaking voor jonge ruiters aan de discipline endurance.

Endurance betekent ‘uithoudingsvermogen’ en tijdens een rit wordt de conditie van je pony getest. Tijdens ‘echte’ endurance wedstrijden leggen de ruiters een afstand af tussen de 20 en 160 km. Omdat 20 km voor jonge kinderen een erg grote afstand is, laten we ze kennis maken met een ‘rondje van 9 km’ en alle aspecten die bij een endurance wedstrijd komen kijken. Dat is inclusief het keuren van de pony door een dierenarts.

Wie mag er meedoen met de rit?

Iedereen tussen de 5 en 14 jaar. Alle deelnemers worden begeleidt door iemand van minimaal 18 jaar! Een begeleider gaat mee op de fiets, te voet of te paard en mag maximaal 2 deelnemers begeleiden.

Als een begeleider te paard meedoet, dan dient het paard ook gecontroleerd te worden door de dierenarts, in bezit zijn van een paspoort en juist gevaccineerd zijn.

Moet ik lid zijn van de KNHS of een vereniging?

Nee, je hoeft nergens lid van te zijn. Deelnemers doen mee op eigen risico, de organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele schade en/of ongevallen.

Verhuren jullie ook pony’s voor de rit of moet ik een eigen pony hebben?

Je kunt bij ons geen pony’s huren, wij organiseren alleen de endurance rit. Wil je meedoen zonder eigen pony, informeer dan bij een manege in de buurt. Let wel op de juiste vaccinatie van de pony, bij de keuring moet je een paspoort aan de dierenarts laten zien.

Hoe moet de pony/paard gevaccineerd zijn?

De basisvaccinatie tegen influenza bestaat uit twee inentingen, die minimaal 21 en maximaal 92 dagen na elkaar moeten zijn toegediend. Vervolgens dient jaarlijks de vervolgenting te zijn gegeven Een vaccinatie dient minimaal zeven dagen voor de wedstrijddag te zijn toegediend.

Hoe lang is de rit?

De rit is 9 km lang en gaat voornamelijk door brede grasbermen en twee brede zandpaden. De route is goed te fietsen voor de begeleider.

Hoe staat de route aangegeven?

De route staat aangegeven met speciale pijlen voor de kinderrit. Ook is er een kaart beschikbaar, deze komt op de website te staan en kun je downloaden.

Wat zijn de kosten om mee te doen met de kinderrit?

Per deelnemer betaal je € 8,00 als je inschrijft voor 10 mei 2017.

Wil je afwachten of het mooi weer gaat worden? Inschrijven na deze datum of aankomen op de wedstrijddag zelf kan ook, maar dan betaal je € 12,50 per deelnemer.

Omdat we ruim de tijd willen geven aan de ruitertjes om een keuring te ervaren hebben wij op dit moment 20 startplaatsen beschikbaar.

Dus op zondag arriveren en nog inschrijven kan ook?

Dan kan, mits we nog startplaatsen beschikbaar hebben. Zorg dan dat je tussen 11:00 en 11:30 uur aanwezig bent bij het secretariaat.

Wat kunnen de kinderen winnen tijdens de rit?

Natuurlijk is dat een verrassing, maar iedereen krijgt een leuke goodybag als deelname aan de kinderrit. Niemand gaat met legen handen naar huis.