Algemene informatie Marathon

Voor het eerst zullen wij dit jaar een 3-daagse Endurance Marathon organiseren. Voor ons, als organisatie, een leuke ‘nieuwe’ uitdaging. Voor de endurance ruiter een uitgesproken mogelijkheid om te gaan genieten van 3 dagen paardrijden door een prachtig gebied in het zuiden des lands.

Dit is geen gewone wedstrijd. De route wordt niet gemarkeerd in de bossen, maar de deelnemer zal met een GPS in de hand op zoek gaan naar de juiste richting. We blijven grotendeels  het bestaande ruiterroute netwerk volgen, daarom zijn we er gerust op dat iedereen de weg gaat vinden. Daarnaast zullen we 2 dierenartsen op locatie hebben. Het kan zijn dat je daardoor wat langer moet wachten, no stress, komt goed 🙂

De wedstrijd is opengesteld voor ruiters die startgerechtigd zijn in klasse 2 en 3. We verblijven iedere nacht op een andere locatie, waar jijzelf gaat kamperen en je paard in een paddock verblijft. Heb jij liever een stal voor je paard? Dan kun je deze tegen een meerprijs reserveren. Hengsten zijn verplicht in stallen te verblijven.

Hoefbeslag is niet nodig, maar wordt wel aanbevolen voor klasse 3. Je kunt deze wedstrijd zonder groom rijden. Tijdens de route zal er een waterpunt ingericht worden, zodat je je paard kunt laten drinken en koelen. Met een ‘shuttle-service’ kun je na aankomst terug naar de vorige locatie om je trailer op te halen.

’s Avonds gaan we rond de klok van 19:00/19:30 uur aan tafel. We hebben op beide dagen een externe catering. Meer informatie over de gastronomie tijdens de wedstrijd. 

Locaties

Startlocatie Manege Meulendijks, Heeze
Overnachtingslocatie Dag 1
(Tevens vetgate – klasse 3)
Camping de Vrolijke Flierefluiter, Someren Heide
Overnachtingslocatie Dag 2
(Tevens vetgate – klasse 3)
Camping Tipsich Ans, Soerendonk
Finish Dag 3 Wedstrijdterrein Loovebaan, Someren

Afstanden

Klasse 2 28 + 33 + 27 km
Klasse 3 51 + 55 + 49 km

Voorbespreking

Op de eerste dag zal er een ‘Welkomstwoord door de organisatie’ zijn in de foyer. Hierbij worden een aantal belangrijke algemene zaken doorgenomen die van belang zijn tijdens de rit. Deze voorbespreking is verplicht.

Uiterlijk een week voor de wedstrijd komt alle informatie en noodzakelijke weetjes over de routes online. Je kunt deze filmpjes al voor aanvang van de wedstrijd bekijken. Mochten er gedurende de rit bijzonderheden voordoen dat wordt dit tijdens het diner doorgenomen.

Voorkeuring

De tijden van de voorkeuring staan aangegeven in het tijdschema. Zorg dat je op tijd je paard laat keuren. Deelnemers aan de klasse 3 hebben voorrang op klasse 2. Iedere ochtend krijgt het paard een verplichte re-check.

Startgeld

Tarief 1 juni tot 12 augustus Afmelden vóór sluitingsdatum = 12 augustus Afmelden tussen 12 en 20 augustus*
Klasse 2 (3-daagse) € 130,- € 45,- € 130,-
Klasse 3 (3-daagse) € 160,- € 55,- € 160,-

* voor afzeggingen vanaf 20 augustus zullen wij het gehele bedrag in rekening brengen.
Indien je afzegging na 12 augustus wordt vervangen door een andere deelnemer ben je altijd  € 10,-  inschrijfgeld verschuldigd. Wij houden je op de hoogte of jouw inschrijving definitief is vervangen door een andere deelnemer. Zo niet, dan gelden de hierboven genoemde bedragen.

Bijkomende kosten

Voor-overnachting: € 25,-
Groom: € 5,- p.p.p.n

Huren van GPS = NIET MEER BESCHIKBAAR!

Wij hebben slechts een beperkt aantal GPS apparaten tot onze beschikking. Wil je er een huren, graag aangeven op het formulier (€ 30,- + € 50,- borg)

Inschrijven

Eerst inschrijven via https://mijnendurance.endurancevereniging.nl/ Als je inschrijving daar zichtbaar is geworden graag in inschrijfformulier op site invullen.

Nadat wij alles ontvangen hebben, ontvang je een factuur, waarnaar je de openstaande kosten kunt voldoen.

Betaling

Sluitingsdatum van de marathon is 12 augustus 2017. Uiterlijk 14 augustus dient het inschrijfgeld bij ons binnen te zijn.

Rekeningnummer: NL79 RABO 0319 4767 66
T.A.V. EGM Leenen INZ ENDURANCE SOMEREN
OVV. MARATHON – Naam Deelnemer – Klasse