Algemene informatie

Welkom bij endurance leenderbos

Over een paar weken is het zover, de 3e editie van Endurance en Mendurance Leenderbos. We gaan er deze editie een mooi feestje van maken. We hebben de weergoden verzocht om goed en droog weer, zodat we kunnen genieten van een prachtige route door en rond het Leenderbos.

Deze pagina is het programmaboekje. Alle informatie kun je hier terug vinden. Een belangrijk onderdeel van je voorbereiding is om deze informatie goed door te lezen! Mocht je vragen hebben, kun je ons bereiken via het contact formulier op de site (niet via facebook/Messenger).

Tot half april, Esther & Georgette


veiligheid en NOODNUMMER(s)

In geval van een medisch noodgeval bel 112. De hulpdiensten zijn op de hoogte van de wedstrijd en hebben de routes ontvangen. Zorg dat de GPS locatie van je telefoon aanstaat, dan hebben ze direct de juiste coördinaten om naar toe te gaan.

Val je van je paard, maar heb je geen hulpdiensten nodig – bel dan naar het noodnummer: Zaterdag: 0653719471 (Esther) / zondag 0652474974 (Georgette). Zorg dat deze nummers in je telefoon staan. Stuur je locatie via whats app, dan kunnen wij de hulptroepen snel informeren.

In het Leenderbos zijn graasgebieden, deze zijn afgesloten met hekken. Zorg dat de draaihekken altijd achter je dichtvallen! Het zou vervelend zijn als Staatbosbeheer dit jaar wederom midden in de nacht loslopende koeien moet gaan vangen. Kijk daarom altijd achterom en ben er zeker van dat ze dicht zijn, voordat je verder gaat met je rit.

LET OP! Op zaterdag is er een wielertoertocht. Deze gaat door het Leenderbos. De toertocht gebruikt zowel de verharde fietspaden als de MTB paden. Ben hier op alert, vooral bij het oversteken van de verharde fietspaden. De organisatie van de toertocht heeft de fietsers ook geïnformeerd. Als we rekening houden met elkaar gebeuren er geen ongelukken.


Aanrijroute naar het terrein en parkeren

We zijn vandaag te gast bij Manege de Molenberg. Het gehele weekend zijn er manegelessen, daarom parkeren wij niet op de parkeerplaats bij de foyer/binnen rijhal. Neem afslag 34 (Leende/Valkenswaard) houd onder aan de afslag richting Leende aan. Ga na de rotonde de eerste straat rechts = Irislaan, aan het einde van de weg rechts. Vervolgens weer rechts, onder de A2 door en rechts aanhouden. Y-splitsing rechts aanhouden = Veestraat. Op de kruising naar rechts, en volg de doorgaande weg, dit wordt een zandpad, de ingang van het terrein is aan de linkerkant. Er staat een duidelijk bord waar je het terrein op moet rijden. (Google route)

LET OP! De wedstrijdroute voor ruiters gaat (vanaf de laatste kruising) over dezelfde weg. Geef ruiters en menners voorrang en pas je snelheid aan. Rij deze weg nooit in tegengestelde richting terug! Verlaat het terrein via het zandpad dat parallel loopt met de A2 richting het tunneltje, niet richting de manege. De finish van de ruiters gaat namelijk richting de manege. Er is bewegwijzering aanwezig, gelieve deze op te volgen.

Volg de instructies van het secretariaat/vrijwilliger op m.b.t. parkeren. Paddocks zijn niet toegestaan voor 12 uur. Sluit netjes aan naast je voorganger. De paddocks kunnen achter de trailer gemaakt worden.


Secretariaat

Het terrein is vanaf 07:30 uur open, het is niet mogelijk om eerder te arriveren. Bij aankomst ga je door het ‘drive thru’ secretariaat. Hier ontvang je een zak met alle benodigdheden, zoals het hesje met je startnummer, je veterinaire kaart en de bekende ‘Endurance Someren Ontbijtkoek’.

Na afloopt van de rit kun je het hesje in een groene bak deponeren. (Voor niet ingeleverde hesjes brengen wij €25 in rekening). In de namiddag is het secretariaat in de foyer. Bij slecht weer zal hier de prijsuitreiking zijn. Bij mooi weer is de prijsuitreiking buiten op het terras voor de foyer. We proberen de prijsuitreiking zo snel mogelijk na het laatste gekeurde paard in de klasse te doen.

Zoals ieder jaar heeft ontvangt iedere gefinishte deelnemer een prijsje aan het einde van de dag. Deze dienen persoonlijk afgehaald te worden tijdens de prijsuitreiking. Niet opgehaalde prijzen worden niet nagestuurd.


Terrein indeling

In de keuringsrijbak wordt een looproute ingericht om naar de start te gaan. Het is voor deelnemers niet toegestaan om met paard over de parkeerplaats te lopen of rijden. Bij constatering volgt uitsluiting. Menners gebruiken op zondag wel de parkeerplaats.


Keuren en naar start/finish

Keuren is in de buitenbak. Meld je bij een dierenarts met de vetkaart en je vaccinatieboekje. Zodra je paard is goedgekeurd kun je terug naar de trailer om te zadelen. De start is aan het begin van de ruiterroute. Deze is in het bos. Je rijdt door de keuringsbak (links aanhouden). Vervolgens ga je het bos en ga je door de poort. Alle GPX bestanden hebben de poort als startpunt. Laat de vrijwilliger de starttijd noteren op je vetkaart en wacht op het seintje dat je mag starten.

Op het manege terrein is een staptraject. Dit geldt in de rijbak richting de start en op de parkeerplaats, niet op het zandpad parellel aan de A2.

Finish van de endurance op de rode en gele route kan een sprintfinish zijn. De finish voor de menners, ruiters op de witte en blauwe route is de tent van de tijdwaarneming. Blijf niet op de finish lijn staan. De hartslagmeters staan een stukje verder voor klasse 1/impuls, zodat er geen opstopping komt.


Eten, drinken en overnachten

De manege heeft een gezellig Grand Cafe, waar je heerlijk kan eten. Het Grand Café is geopend vanaf 10 tot 21 uur.

Het is niet mogelijk om op vrijdagavond te overnachten. Wil je toch een dagje eerder komen neem dan contact op met Martien van De vrolijke Flierefluiter. De stallen bij manege De Molenberg zijn vol, hier kunnen we geen gebruik van maken.

De meerdaagse deelnemers zijn verplicht om te overnachten op zaterdag. We zullen een deel van het parkeerweiland afzetten waar jullie het kampement kunnen opzetten. Paarden mogen niet zonder toezicht in de paddock geplaatst worden. Wij bieden dit keer geen ‘bourgondisch arrangement’ aan. Dit kan op eigen gelegenheid bij het Grand Café van de manege.