Deurne 1300 jaar

“In 4 dagen heen in 4 seconden terug”
Van Epternacensis (Echternach) naar Durninum (Deurne)

De gemeente Deurne bestaat 1300 jaar en dat gaat gevierd worden. Voordat de feestweek van start kan gaan moet de ‘gemeentelijke acte’ die ooit uitgeschreven is in Echternach, Luxemburg naar Deurne worden gebracht. Dit gaat op de wijze van 1300 jaar geleden. Eerst te voet, dan te paard, per postduif en postkoets. In het laatste traject wordt het waardevolle document door ‘Napoleon’ overhandigd aan de burgemeester van Deurne.

Het paardentraject start in noord Luxemburg door de Ardennen richting België. Wij zijn gevraagd om dit traject te verzorgen en dat gaan we doen!

Wij zijn op zoek naar een aantal ruiters die met ons mee willen rijden op dit traject. Met ons zal een cameraploeg meegaan die tijdens de route opnames maakt. Van de hele week wordt een film/docu gemaakt en mogelijk worden er beelden gebruikt in een landelijke reclame. Het kan zijn dat je een deel van de route in traditionele kleding gaat rijden hiervoor.

  • Wanneer is het? Dinsdag 24 en woensdag 25 mei 2022
  • Per dag rijden we tussen de 30-35 km, rustig tempo, waar we de hele dag over kunnen doen. Halverwege wordt er een stop ingelast.
  • Logies in B&B waar stallen/paddocks aanwezig zijn.
  • Kosten: geen, alles wordt volledig vergoed ook reiskosten! Mocht je geen groom hebben die je trailer naar de volgende locatie rijdt, dan wordt dit ook verzorgd.

Er is slechts plaats voor een paar ruiters. Vragen of alvast opgeven? Stuur vóór 20 september een berichtje naar endurancesomeren@gmail.com (of vul ons contactformulier in). Natuurlijk kan er veel gebeuren in een jaar, maar opgeven gaan we er van uit dat je daadwerkelijk met ons mee gaat rijden.


PS: De organisatie “Deurne 1300 jaar” is nog op zoek naar ‘Napoleon’. Een man die op donderdag 26 mei het document op het gemeentehuis wil overhandigen. Moet kunnen paardrijden en een korte speech durven houden bij aankomst. Paard voor Napoleon is geregeld. Interesse dan mag de mail naar endurancesomeren@gmail.com


Links naar activiteiten omtrent dit evenement: