Endurance Someren Winter editie

Een mooie afsluiter van een kort endurance seizoen. Doe mee met de Endurance Someren Winter editie. De laatste mogelijkheid om je winstpuntjes van dit jaar te behalen. In de namiddag zijn er lezingen waaraan je kunt deelnemen en je kunt je laatste X-mas Shopping doen. Redenen genoeg om dus gezellig naar Brabant te komen!

Coronamaatregelen

Helaas hebben we er nog steeds mee te maken. Op dit moment is het verplicht een QR-code te hebben voor de horeca om de foyer binnen te gaan. Het secretariaat is bij aankomst op het buitenterrein en ook de hesjes gooi je in een bak als je vertrekt. Heb je geen QR code dan is het helaas niet mogelijk om bij de prijsuitreiking te zijn, aan te sluiten bij de lezingen of het shop-dorp te bezoeken.

Datum

Zaterdag 18 december 2021

Locatie 

Recreatie- ruitersportcentrum ’t Keelven, Kuilvenweg 4, Someren

rUBRIEKEN en afstanden

RubriekAfstandVetgateIndividuele starttijden
Endurance Impuls21,5 km—-09:00 – 11:00 uur
Endurance Klasse 1 21,5 km—-09:00 – 11:00 uur
Endurance Klasse 2 43 km40 min08:30 – 10:30 uur

TerreiN en route

Bij aankomst binnenrijden op de aangewezen locatie en parkeren op het grasveld. Dit grasveld is bij aankomst spotless clean! Hier mag je paddocks maken. Wij vertrouwen erop dat je je eigen plekje netjes opruimt na afloop. Er staan kruiwagens en de mestvaalt is vlakbij.

Na aankomst ga je het paard laten keuren. Bij droog weer is dit nabij de start, bij slecht weer in de binnenhal. Na goedkeuring zadel je op om te starten. Er worden geen starttijden aangegeven op de startlijst. Tot 12:00 uur is de start geopend. Daarna is het niet meer mogelijk van start te gaan. De finish wordt om 16:00 uur gesloten.

Rij vervolgens de gele route die is uitgehangen met pijlen en lintjes (eveneens beschikbaar op GPX). Een pijl geeft de richting aan, het lintje is ter bevestiging van de route. We volgen de hele route de bestaande ruiterroute. Mocht er geen lintje hangen volg dan het ruiterpad. Iedere 5 km wordt de kilometeraanduiding aangegeven, evenals 2 en 1 kilometer voor vetgate/finish. Alle markering is aangebracht aan de rechterhand. De eerste en laatste 500 meter zijn langs een verharde weg, daarna volgen zandpaden en grasbermen.

De groomarea is bij binnenkomst aan de linkerzijde van het terrein. Hier kun je tevens een paddockje maken. Tenten mogen worden opgezet, mits verankerd. Mocht het hard waaien, gelieve geen tenten te plaatsen. Ook hier geldt dat je plekje keurig opgeruimd moet zijn na afloop (door de week lopen hier manege paarden, dus geen voerresten achterlaten!).

Nadat het paard bij de nakeuring is geweest, houdt de dierenarts de vetkaart bij zich. Het hesje dient voor het verlaten van de keuring in de daarvoor bestemde bak gedeponeerd te worden. De vetkaart kan worden opgestuurd mits een voldoende gefrankeerde enveloppe met adresgegevens en startnummer (in linkerbovenhoek). Deze kun je afgeven bij de start/finish.

De rit kan online gevolgd worden via Equipe. De prijsuitreiking is in de foyer van het ruitersportcentrum rond de klok van 16:00 uur. Let op! Er wordt een coronacheck gedaan bij binnenkomst van de foyer.

Voor deze dag kun je een stal huren. Deze is beschikbaar vanaf vrijdag 17:00 uur tot een uur na de prijsuitreiking op zaterdag. De kosten hiervoor zijn €25. Klik hier om te reserveren.

Te rijden volgorde
Endurance – Klasse Impuls21,5 km21,5 km (gele route)
Endurance – Klasse 121,5 km21,5 km (gele route)
Endurance – Klasse 2 43 km2x 21,5 km (gele route)

Inschrijven en kosten

Inschrijven gaat via mijnknhs.nl. Sluitingsdatum is 10 december- 23:59 uur. Bijschrijven is mogelijk tot 15 december. Inschrijving sluit vroegtijdig bij het bereiken van het maximaal aantal deelnemers.

Pas nadat het inschrijfgeld bij ons binnen is, word je inschrijving definitief. Is het inschrijfgeld niet tijdig op onze rekening bijgeschreven, dan vervalt je inschrijving maar blijf je het inschrijfgeld verschuldigd conform reglement KNHS. Na ontvangst van je inschrijfgeld krijg je een wachtwoord waarmee je kunt inloggen op de website.

Het inschrijfgeld vóór 16 december overmaken naar: T.n.v. EGM Leenen INZ ENDURANCE, rekeningnummer: NL79RABO0319476766

 Rubriekvóór 11 decemberOp en na 11 december
Endurance klasse impuls€ 30€ 40
Endurance klasse 1€ 30€ 40
Endurance klasse 2€ 40€ 50
AfmeldenGeen kostenVolledige inschrijfgeld