Algemene informatie

Donderdag 27.08Vrijdag 28.08Zaterdag 29.08Zondag 30.08
Hoofdsponsor Endurance Vereniging

Waarom is er geen programmaboekje?
We merken dat programmaboekjes vaak niet goed gelezen worden en dat deelnemers hierdoor informatie mis lopen. We willen dit jaar alle informatie nog meer up-to-date te houden door bijvoorbeeld alle startlijsten de avond vooraf online te zetten. Op deze manier houden we de stroom richting het secretariaat beperkt. Op onze website is alles te vinden. Er wordt geen inhoudelijke informatie tijdens het evenement via social media gedeeld.

Wat kan ik waar vinden?
Deze ‘algemene informatie’ pagina is opgezet als FAQ. Hier staat alle informatie over de wedstrijd. Bovenaan deze pagina zijn de links naar de wedstrijddagen te vinden. Hier staan o.a. tijdschema van die dag, kaarten, groompunten, startlijsten etc.

Waar kan ik terecht voor vragen?
Heb je na het doorlezen van de pagina’s nog vragen? Stuur ons dan een email endurancesomeren@gmail.com.

Sla op in je telefoon
NOODNUMMER – 06 52 47 49 74 (Georgette)


Aankomst – terrein – overnachten

Adres locatie
Camping ‘de Vrolijke Flierefluiter’ Nederweertseweg 15, 5712 JX, Someren. Gebruik de hoofdingang van de camping.

Aankomst
Volg de routebeschrijving op de plattegrond. Je sluit aan bij je voorganger. Heb je bij je inschrijving aangegeven dat je naast iemand wil staan dan zijn deze plaatsen op voorhand gereserveerd.

Corona en 1,5 meter afstand
Zoals de RIVM richtlijnen aangeven dient er 1,5 meter afstand gehouden te worden. Wij nemen aan dat iedereen hierin zijn/haar eigen verantwoordelijkheid neemt.

Toiletten en douches
Deze zijn aanwezig. We hebben hele ruime rijtijden dit jaar, waardoor niet iedereen tegelijk hoeft te gaan douchen. Hou zelf in de gaten wanneer het rustig is en ga dan douchen.

Honden
Honden mogen op het terrein, mits aangelijnd en juist gevaccineerd.

Eigen BBQ en kampvuren
Beide zijn niet toegestaan op het gehele terrein, ook geen gas BBQ’s.

Is alles voor mijn paddock aanwezig?
Nee, je dient alles voor jezelf en je paard zelf mee te nemen. Paddockpaaltjes, draad, eventueel een stroomapparaat, tent/caravan, voer etc. Je mag de paddock niet aansluiten op de bestaande omheining, hier staat geen stroom op.

Waar kan ik de mest uit mijn paddock kwijt?
Overal op het terrein staan mestbakken. Hier kun je de mest uit je paddock in deponeren. Deze bakken zullen regelmatig geleegd worden.

Moet ik hooi meenemen?
Dat kan, maar je kunt voor €5,- onbeperkt hooi pakken voor je paard. Gelieve vooraf aan te geven als je hier gebruik van maakt.

Stallen
Hengsten zijn verplicht op stal te verblijven gedurende de nacht. Wil je na je inschrijving als nog een stal reserveren, neem contact met ons op.


keuren – starten – routes

Melden bij secretariaat
Voordat er gekeurd kan worden dien je je aan te melden bij het secretariaat. Hier ontvang je de veterinaire kaart en haal je je startnummer op. Kijk in het tijdschema hoe laat het secretariaat geopend is. Buiten deze tijden ga je op zoek naar Georgette.

Keuren – Corona richtlijnen!
Hou je paard tussen de dierenarts en jezelf in. Als het paard moeilijk te keuren is of niet goed kan stilstaan, draag dan een mondkapje.

Veterinaire kaart
Deze ontvang je op het secretariaat tijdens het aanmelden. We gaan dit jaar het volgende doen:

  • Eerste keuring: neem de vetkaart (en paspoort!) mee naar de dierenarts
  • Na de voorkeuring deponeer je de kaart bij het verlaten van de keuring in het bakje START wat bij de uitgang van de binnenhal staat
  • Ga op de tijd dat je bijna mag vertrekken naar de start (dus niet 5 minuten vooraf). De starter geeft je de vetkaart terug met de juiste starttijd
  • Bij binnenkomst vetgate hou je de kaart bij je en roep je duidelijk je nummer bij ARRIVAL
  • Wil je je paard laten keuren, dan roep je duidelijk je nummer bij TIME IN
  • Overhandig de kaart aan de dierenarts
  • Na de keuring stop je je kaart in het bakje VETKAARTEN wat bij de uitgang van de binnenhal staat
  • Voor klasse 3: er hangt een bord waar je nieuwe starttijd op staat voor de 2e ronde. Je krijgt je kaart weer terug net voordat je start
  • Iedere dag ontvang je een nieuwe kaart tijdens de re-check in de ochtend

Groomlocaties
Dit jaar zijn er extra veel groompunten, om het aantal personen op een groompunt te beperken. Het is onmogelijk om alle groompunten op de A-routes op tijd te bereiken. Bestudeer dus van te voren welke groompunten je wilt gebruiken.

Water op de route
Als je zonder grooms rijdt zorgen wij dat er enkele waterpunten op de routes aanwezig zijn. Op dag drie gaat de route door het ven.

Dazen en ander ongedierte
In de zomer krioelt het in Brabant en Limburg van de dazen, dit jaar valt het tot nu toe nog mee. Ervaring leert dat veel van deze beestjes het laatste weekend van augustus de bossen al verlaten hebben. Als je paard extreem gevoelig is adviseren we een vliegen deken mee te nemen.

Rijden op GPS
Download voordat je naar de wedstrijd komt de GPX bestanden naar je GPS apparaat. Je bent zelf verantwoordelijk voor het in orde hebben van de routes. Heb je een GPS apparaat bij ons gehuurd, dan staan de routes er al op.

Hoefbescherming
Wordt ten zeerste aangeraden. Hoewel er zonder hoefbescherming gereden kan worden, zijn er een aantal paden met veel steentjes.

Hoefsmid
Indien nodig is de hoefsmid oproepbaar. Zorg ervoor dat je hoefbeslag netjes in orde is, zodat je zonder problemen de rit zou moeten kunnen volbrengen.


overige belangrijke punten

Paard kreupel tijdens de wedstrijd op de route.
Contact eerst noodnummer op je vetkaart om te melden aan de organisatie dat je uit de wedstrijd gaat. Stuur daarna een locatie via What’s app naar je groom. Men dient zelf voor vervoer te zorgen. Indien dit een probleem oplevert, kun je contact opnemen met de organisatie.

Geen wedstrijd zonder vrijwilligers!
Een dikke dank je wel voor: Marianne, Femke, Max, Sandra, Joyce, Bobette, Nanda en Femke!

Ondanks de zware corona periode voor bedrijven, hebben wij dit jaar een fantastische sponsoring!
Bakkerij Vedder, Bandenhandel Someren, Bavaria, ByBaukje, CentaurTrails, Countrymill, De Boer paardensport, Voermeesters, EcoStyle, Eric Mertens Optiek, EquiContact, Equi Joy, Feel4Horses, Goedhard ruitersport, Hands-on Paardenmassage, Hartog-Lucerne, JoHorse.nl, Lankester Petfood, Leenen Steengoed, Michelle’s Dierenportretten en muurschilderingen, Mijten Paardenvoer, Pharmahorse, Sandra Oostdam Revalidatietraining, Rabobank Peellland Zuid, Seducci.

Locatie de Vrolijke Flierefluiter
Wij zijn heel blij dat we wederom bij Martien mogen overnachten en hopen hier volgend jaar weer terug te komen. Hou je plekje netjes en ruim je eigen rommel op.


De wedstrijd wordt verreden onder de reglementen van de KNHS – Endurancevereninging.