Algemene informatie

Donderdag 26.08Vrijdag 27.08Zaterdag 28.08Zondag 29.08

Reserveren om je paard te laten masseren door Equine Touch Angelique: Klik hier!


Beste deelnemers,

5 jaar Endurance Marathon Someren, dat vraagt om een feestje! We gaan er met z’n allen een gezellig en sportief weekend van maken. Natuurlijk met een extraatje, omdat we het voor de 5e keer organiseren én omdat dit waarschijnlijk de laatste gaat zijn. We vinden het erg jammer, maar moeten ook reëel zijn naar onszelf en jullie. Het kost een paar maanden tijd en heel veel werk om deze wedstrijd voor te bereiden. Hoewel er natuurlijk onzekerheden waren i.vm. COVID-19, heeft de marathon altijd op de kalender gestaan. Al 5 jaar lang in het 3e of 4e weekend van augustus.

Daarnaast hebben we ons in bochten moeten wringen om alle vergunningen rond te krijgen. Wat zowel voor Endurance/meetmoment Someren, de Xperience en ook de Marathon is gelukt. Dat er nu alweer weinig deelnemers zijn doet ons als organisatie zeer. Niet alleen financieel, maar ook het plezier dat we iedereen willen bieden door een evenement zoals dit te organiseren. Als de animo er niet is bij een groot deel van de endurance ruiters en we het inschrijfgeld torenhoog moeten maken, dan moeten we feiten op een rijtje gaan zetten.

Desalniettemin zijn we enorm gemotiveerd om een prachtweekend voor jullie neer te zetten met uitdagende routes, mooie locaties en verrassingen. We gaan er zelf ook nog een keer van genieten!

Om te starten even een paar kleine ‘dingetjes’:

 • Verzoek van alle locaties: honden mogen niet loslopen op het terrein en dienen gevaccineerd te zijn.
 • Ruim op iedere locatie je rommel, mest, etc. op, er staan overal bakken/kruiwagens etc.
 • Bezoekers zijn welkom, mits op voorhand aangemeld.
 • Bij COVID gerelateerde klachten, meld je af en blijf thuis.
 • De catering gaat dit jaar helaas niet via de Platte Vonder, maar door een andere cateraar. Daarom niet vergeten om de voorkeur van je hamburger op donderdag op tijd door te geven.

Mocht je nog vragen hebben? Laat het ons weten.

Groet Esther en Georgette

Hoofdsponsor Endurance Vereniging

Waarom is er geen programmaboekje?
We merken dat programmaboekjes vaak niet goed gelezen worden en dat deelnemers hierdoor informatie mis lopen. We willen dit jaar alle informatie nog meer up-to-date te houden door bijvoorbeeld alle startlijsten de avond vooraf online te zetten. Op deze manier houden we de deelnemersstroom richting het secretariaat beperkt. Op onze website is alles te vinden. Er wordt geen inhoudelijke informatie tijdens het evenement via social media gedeeld. Als je bepaalde informatie toch liever op papier hebt, kun je deze pagina’s afdrukken!

Wat kan ik waar vinden?
Deze ‘algemene informatie’ pagina is opgezet als FAQ. Hier staat alle informatie over de wedstrijd. Bovenaan deze pagina zijn de links naar de wedstrijddagen te vinden. Hier staan o.a. tijdschema van die dag, kaarten, groompunten, startlijsten etc.

Waar kan ik terecht voor vragen?
Heb je na het doorlezen van de pagina’s nog vragen? Stuur ons dan een email endurancesomeren@gmail.com.

Sla op in je telefoon
NOODNUMMER – 06 52 47 49 74 (Georgette) NOODNUMMER – 06 53 71 94 71 (Esther) Gebruik het noodnummer alleen tijdens de rit in geval van nood!


Aankomst – terrein – overnachten

Adressen locaties

Voor-overnachten 26.08Camping de Vrolijke Flierenfluiter, Nederweertseweg 15, 5712 JX Someren
Start 27.08 – 3 daagseManege de Molenberg, Valkenswaardseweg 29C, 5595 XB Leende
Vetgate 1 / (Start 2-daagse)Camping de Vrolijke Flierenfluiter, Nederweertseweg 15, 5712 JX Someren
Vetgate 2 Van Horne Hoeve, Trancheeweg 22, 6002 ST Weert
Finish Manege de Molenberg, Valkenswaardseweg 29C, 5595 XB Leende

Aankomst
Volg de routebeschrijving op de plattegrond. Deze vind je op de pagina van de ‘rijdag’. Sluit aan bij je voorganger.

Terrein indeling
Zie overzicht per dag.

Secretariaat ‘Drive In’
Er is geen secretariaat. Zodra je aankomt op het terrein ontvang je een tasje met al je spullen. Heb je vragen zoek Esther of Georgette dan op. Een van ons is altijd op de locatie aanwezig.

Corona en 1,5 meter afstand
Zoals de RIVM richtlijnen aangeven dient er 1,5 meter afstand gehouden te worden. Wij nemen aan dat iedereen hierin zijn/haar eigen verantwoordelijkheid neemt.

Toiletten en douches
Deze zijn aanwezig. We hebben hele ruime rijtijden dit jaar, waardoor niet iedereen tegelijk hoeft te gaan douchen. Hou zelf in de gaten wanneer het rustig is en ga dan douchen.

Honden
Honden mogen op het terrein, mits aangelijnd en juist gevaccineerd.

Eigen BBQ en kampvuren
Beide zijn niet toegestaan op de locaties, ook geen gas BBQ’s.

Is alles voor mijn paddock aanwezig?
Nee, je dient alles voor jezelf en je paard zelf mee te nemen. Paddockpaaltjes, draad, eventueel een stroomapparaat, tent/caravan, voer etc. Je mag de paddock niet aansluiten op de bestaande omheining, hier staat geen stroom op.

Waar kan ik de mest uit mijn paddock kwijt?
Overal op het terrein staan mestbakken. Hier kun je de mest uit je paddock in deponeren. Deze bakken zullen regelmatig geleegd worden.

Moet ik hooi meenemen?
Dat kan, maar je kunt voor €5,- onbeperkt hooi pakken voor je paard. Gelieve vooraf aan te geven als je hier gebruik van maakt.

Stallen
Hengsten zijn verplicht op stal te verblijven gedurende de nacht. Wil je na je inschrijving alsnog een stal reserveren, neem contact met ons op.


keuren – starten – routes

Veterinaire kaart
Deze ontvang je in het tasje bij aankomst. Hoe gaat verder in de vetgate:

 • Eerste keuring: neem de vetkaart (en paspoort!) mee naar de dierenarts
 • Na de voorkeuring deponeer je de kaart bij het verlaten van de keuring in het bakje START wat bij de uitgang van de binnenhal staat
 • Ga op de tijd dat je bijna mag vertrekken naar de start. De starter geeft je de vetkaart terug met de juiste starttijd. Starttijden staan op deze site vermeld bij de juiste dag.
 • Bij binnenkomst vetgate hou je de kaart bij je en roep je duidelijk je nummer bij ARRIVAL
 • Wil je je paard laten keuren, dan roep je duidelijk je nummer bij TIME IN
 • Overhandig de kaart aan de dierenarts
 • Na de keuring stop je je kaart in het bakje VETKAARTEN wat bij de uitgang van de binnenhal staat
 • Voor klasse 3: er hangt een bord waar je nieuwe starttijd op staat voor de 2e ronde. Je krijgt je kaart weer terug net voordat je start
 • Iedere dag ontvang je een nieuwe kaart tijdens de re-check in de ochtend

TIP: Maak een foto van je vetkaart voordat je hem in het bakje ‘VETKAARTEN’ stopt.

Groomlocaties
Groomen is alleen toegestaan op de daarvoor aangegeven locaties. Deze staan met een link (en juiste autoroute) aangegeven.

Water op de route
Als je zonder grooms rijdt zorgen wij dat er enkele waterpunten op de routes aanwezig zijn. Deze worden niet bemand, neem eventueel een spons mee om te kunnen koelen tijdens het rijden.

Dazen en ander ongedierte
In de zomer krioelt het in Brabant en Limburg van de dazen, dit jaar valt het tot nu toe nog mee. Ervaring leert dat veel van deze beestjes het laatste weekend van augustus de bossen al verlaten hebben. Als je paard extreem gevoelig is adviseren we een vliegendeken mee te nemen.

Rijden op GPS
Download voordat je naar de wedstrijd komt de GPX bestanden naar je GPS apparaat. Je bent zelf verantwoordelijk voor het in orde hebben van de routes.

Hoefbescherming
Wordt ten zeerste aangeraden.

Hoefsmid
Indien nodig is de hoefsmid oproepbaar. Zorg ervoor dat je hoefbeslag netjes in orde is, zodat je zonder problemen de rit zou moeten kunnen volbrengen.


overige belangrijke punten

Medische noodgevallen ruiter onderweg
Bij acute medische noodgevallen tijdens de rit, bel 112. De meldkamer is op de hoogte van ons evenement en heeft inzicht in de routes. Het is verstandig om in je voorbereiding te bekijken of jouw GPS apparaat de coördinaten aangeeft waar je je op dat moment bevindt. Zo ja, dan kun je deze in geval van nood direct doorgeven en weten ze je sneller te vinden. Is je paard weg en ben je alleen, dan zorgt de meldkamer dat de melding bij ons binnen komt.

Van paard gevallen, paard is weg
Stuur een locatie via What’s App naar de organisatie en vermeldt ‘PAARD WEG, RUITER OKAY’, wij zorgen dat de ‘cavalerie’ op gang komt om hem te vinden.

Medisch noodgeval paard onderweg
Stuur een locatie via What’s App naar de organisatie en vermeld ‘MEDISCH PAARD’, dan sturen wij direct een dierenarts naar de locatie.

Paard kreupel tijdens de wedstrijd op de route.
Contact eerst noodnummer op je vetkaart om te melden aan de organisatie dat je uit de wedstrijd gaat. Stuur daarna een locatie via What’s app naar je groom. Men dient zelf voor vervoer te zorgen. Indien dit een probleem oplevert, kun je contact opnemen met de organisatie.

Route kaarten en GPX bestanden
Op alle kaarten en GPX bestanden hebben wij auteursrecht. Deze worden uitsluitend beschikbaar gesteld aan deelnemers Endurance Marathon Someren 2021. Vermenigvuldiging en verspreiding via social media, websites, printversies of welke manier dan ook, is niet toegestaan.

Geen wedstrijd zonder vrijwilligers!
Een dikke dank je wel voor: Jacqueline, Jan-Jaap, Sandra, Patricia, Cindy, Dymfy, Sije, Lambert en Sonja!


De wedstrijd wordt verreden onder de reglementen van de KNHS – Endurancevereninging.