Algemene informatie

Donderdag 25.08Vrijdag 26.08Zaterdag 27.08Zondag 28.08

Reserveren om je paard te laten masseren door Equine Touch Angelique: Klik hier!


Hoofdsponsor Endurance Vereniging

Waarom is er geen programmaboekje?
We merken dat programmaboekjes vaak niet goed gelezen worden en dat deelnemers hierdoor informatie mislopen. We willen informatie nog beter inzichtelijk en up-to-date maken, zodat jullie met zo min mogelijk lezen de laatste info hebben. Op onze website is alles te vinden. Er wordt tijdens het evenement geen inhoudelijke informatie gedeeld via social media. Als je bepaalde informatie toch liever op papier hebt, kun je deze pagina’s afdrukken!

Wat kan ik waar vinden?
Deze ‘algemene informatie’ pagina is opgezet als FAQ. Hier staat alle informatie over de wedstrijd. Bovenaan deze pagina zijn de links naar de wedstrijddagen te vinden. Hier staan o.a. tijdschema van die dag, kaarten, groompunten, startlijsten etc.

Waar kan ik terecht voor vragen?
Heb je na het doorlezen van de pagina’s nog vragen? Stuur ons dan een email endurancesomeren@gmail.com of vul het contactformulier in.

Sla op in je telefoon
NOODNUMMER – 06 53 71 94 71 (Esther) 06 52 47 49 74 (Georgette)

Gebruik het noodnummer alleen tijdens de rit in geval van nood!


Aankomst – terrein – overnachten

Adressen locaties

Manege de Molenberg Valkenswaardseweg 29C, 5595 XB Leende
Van Horne HoeveTrancheeweg 22, 6002 ST Weert
Camping de Vrolijke FlierefluiterNederweertseweg 15, 5712 JX Someren
Ruitersportcentrum ’t KeelvenKuilvenweg 4, 5712 GX, Someren

Aankomst
Volg de routebeschrijving op de plattegrond. Deze vind je op de pagina van de ‘rijdag’. Sluit aan bij je voorganger.

Terrein indeling
Zie overzicht per dag.

Secretariaat ‘Drive In’
Er is geen secretariaat. Zodra je aankomt op het terrein ontvang je een tasje met al je spullen. Heb je vragen zoek Esther of Georgette dan op. Een van ons is altijd op de locatie aanwezig.

Corona maatregelen
Wij volgen de richtlijnen van het RIVM, op dit moment zijn deze er niet.

Toiletten en douches
Deze zijn aanwezig. We hebben hele ruime rijtijden dit jaar, waardoor niet iedereen tegelijk hoeft te gaan douchen. Hou zelf in de gaten wanneer het rustig is en ga dan douchen. Op het terrein van de Van Horne Hoeve hebben we dit jaar ook Dixie’s zodat jullie ’s nachts niet meer zo ver hoeven lopen.

Honden
Honden mogen op het terrein, mits aangelijnd en juist gevaccineerd.

Eigen BBQ en kampvuren
Beide zijn niet toegestaan op de locaties, ook geen gas BBQ’s.

Is alles voor mijn paddock aanwezig?
Nee, je dient alles voor jezelf en je paard zelf mee te nemen. Paddockpaaltjes, draad, eventueel een stroomapparaat, tent/caravan, voer etc. Je mag de paddock niet aansluiten op de bestaande omheining.

Waar kan ik de mest uit mijn paddock kwijt?
Overal op het terrein staan mestbakken. Hier kun je de mest uit je paddock in deponeren. Deze bakken zullen regelmatig geleegd worden.

Moet ik hooi meenemen?
Dat kan, maar je kunt voor €15,- onbeperkt hooi pakken voor je paard. Gelieve vooraf aan te geven als je hier gebruik van maakt. (Hooi is niet aanwezig op de finish locatie.)

Stallen
Hengsten zijn verplicht op stal te verblijven gedurende de nacht. Wil je na je inschrijving alsnog een stal reserveren, neem contact met ons op.

Vuilnis en afval
Zorg dat er geen vuilnis en afval rondslingert op het terrein. Er hangen vuilniszakken en staan afvalzakken om alles weg te gooien.


keuren – starten – routes

Veterinaire kaart
Deze ontvang je in het tasje bij aankomst. Hoe gaat het verder in de vetgate:

  • Eerste keuring: neem de vetkaart (en paspoort!) mee naar de dierenarts
  • Ga op de tijd dat je bijna mag vertrekken naar de start. Starttijden staan op deze site vermeld bij de juiste dag.
  • Bij binnenkomst vetgate hou je de kaart bij je en roep je duidelijk je nummer bij ARRIVAL
  • Wil je je paard laten keuren, dan roep je duidelijk je nummer bij TIME IN
  • Overhandig de kaart aan de dierenarts, deze krijg je na de keuring altijd terug.
  • Bij uitlopen van de vetgate staat een bakje met VETKAARTEN, hier deponeer je je kaart.
  • Voor klasse 3: er hangt een bord waar je nieuwe starttijd op staat voor de 2e ronde. Je krijgt je kaart weer terug net voordat je start
  • Iedere dag ontvang je een nieuwe kaart tijdens de re-check in de ochtend

TIP: Maak een foto van je vetkaart voordat je hem in het bakje ‘VETKAARTEN’ stopt.

Groomlocaties
Groomen is alleen toegestaan op de daarvoor aangegeven locaties. Deze staan met een link (en juiste autoroute) aangegeven.

Water op de route
Als je zonder grooms rijdt zorgen wij dat er enkele waterpunten op de routes aanwezig zijn. Deze worden niet altijd bemand, neem eventueel een spons mee om te kunnen koelen tijdens het rijden.

Dazen en ander ongedierte
In de zomer krioelt het in Brabant en Limburg van de dazen, dit jaar valt het tot nu toe nog mee. Ervaring leert dat veel van deze beestjes het laatste weekend van augustus de bossen al verlaten hebben. Als je paard extreem gevoelig is adviseren we een vliegendeken mee te nemen. We hebben nog nooit een ruiter gehad die gereden heeft met een vliegendeken. Dat is ook niet nodig.

Rijden op GPS
Download voordat je naar de wedstrijd komt de GPX bestanden naar je GPS apparaat. Je bent zelf verantwoordelijk voor het in orde hebben van de routes.

Hoefbescherming
Wordt ten zeerste aangeraden.

Hoefsmid
Indien nodig is de hoefsmid oproepbaar. Zorg ervoor dat je hoefbeslag netjes in orde is, zodat je zonder problemen de rit zou moeten kunnen volbrengen.


overige belangrijke punten

Medische noodgevallen ruiter onderweg
Bij acute medische noodgevallen tijdens de rit, bel 112. De meldkamer is op de hoogte van ons evenement en heeft inzicht in de routes. Het is verstandig om in je voorbereiding te bekijken of jouw GPS apparaat de coördinaten aangeeft waar je je op dat moment bevindt. Zo ja, dan kun je deze in geval van nood direct doorgeven en weten ze je sneller te vinden. Is je paard weg en ben je alleen, dan zorgt de meldkamer dat de melding bij ons binnen komt.

Van paard gevallen, paard is weg
Stuur een locatie via What’s App naar de organisatie en vermeldt ‘PAARD WEG, RUITER OKAY’, wij zorgen dat de ‘cavalerie’ op gang komt om hem te vinden.

Medisch noodgeval paard onderweg
Stuur een locatie via What’s App naar de organisatie en vermeld ‘MEDISCH PAARD’, dan sturen wij direct een dierenarts naar de locatie.

Paard kreupel tijdens de wedstrijd op de route.
Contact eerst noodnummer om te melden aan de organisatie dat je uit de wedstrijd gaat. Stuur daarna een locatie via What’s app naar je groom. Men dient zelf voor vervoer te zorgen. Indien dit een probleem oplevert, kun je contact opnemen met de organisatie.

Route kaarten en GPX bestanden
Op alle kaarten en GPX bestanden hebben wij auteursrecht. Deze worden uitsluitend beschikbaar gesteld aan deelnemers Endurance Marathon Someren 2022. Vermenigvuldiging en verspreiding via social media, websites, printversies of welke manier dan ook, is niet toegestaan. Bij constatering tijdens of na de wedstrijd wordt het resultaat geschrapt in de uitslag.

Geen wedstrijd zonder vrijwilligers!
Een dikke dank je wel voor: Jacqueline, Laura, Marianne, Sonja, Lambert en Zilla


De wedstrijd wordt verreden onder de reglementen van de KNHS – Endurance vereniging.