Algemene informatie

Donderdag 27.08Vrijdag 28.08Zaterdag 29.08Zondag 30.08

Reserveren om je paard te laten masseren door Angelique: Klik hier!

Beste deelnemers,

Helaas hebben we dit jaar niet zoveel inschrijvingen ontvangen voor de marathon. Natuurlijk gaat de wedstrijd door, maar we hebben wel een paar aanpassingen moeten doen omdat we het anders financieel niet rond krijgen.

 • Op donderdag komt iedereen van de 3-daagse voorovernachten. Bij aankomst ontvang je een tasje met je hesje en vetkaart, zodat je vrijdag meteen kunt gaan keuren.
 • Ruiters voor de 2-daagse gelieve zaterdag niet vóór 08.00 uur arriveren op het wedstrijdterrein. Jullie ontvangen je hesje etc. zodra je op het terrein aankomt.
 • Er zal één keuringsdierenarts op locatie aanwezig zijn. Je hebt wel de mogelijkheid een second opinion aan te vragen, mocht je dit wensen.
 • Er rijden veel ruiters zonder groom. Wij zorgen voor voldoende water op de route.
 • Verzoek van de camping: honden mogen niet loslopen op het terrein!

Mocht je nog vragen hebben? Laat het ons weten.

Groet Esther en Georgette

Hoofdsponsor Endurance Vereniging

Waarom is er geen programmaboekje?
We merken dat programmaboekjes vaak niet goed gelezen worden en dat deelnemers hierdoor informatie mis lopen. We willen dit jaar alle informatie nog meer up-to-date te houden door bijvoorbeeld alle startlijsten de avond vooraf online te zetten. Op deze manier houden we de deelnemersstroom richting het secretariaat beperkt. Op onze website is alles te vinden. Er wordt geen inhoudelijke informatie tijdens het evenement via social media gedeeld. Als je bepaalde informatie toch liever op papier hebt, kun je deze pagina’s afdrukken!

Wat kan ik waar vinden?
Deze ‘algemene informatie’ pagina is opgezet als FAQ. Hier staat alle informatie over de wedstrijd. Bovenaan deze pagina zijn de links naar de wedstrijddagen te vinden. Hier staan o.a. tijdschema van die dag, kaarten, groompunten, startlijsten etc.

Waar kan ik terecht voor vragen?
Heb je na het doorlezen van de pagina’s nog vragen? Stuur ons dan een email endurancesomeren@gmail.com.

Sla op in je telefoon
NOODNUMMER – 06 52 47 49 74 (Georgette)


Aankomst – terrein – overnachten

Adres locatie
Camping ‘de Vrolijke Flierefluiter’ Nederweertseweg 15, 5712 JX, Someren. Gebruik de hoofdingang van de camping.

Aankomst
Volg de routebeschrijving op de plattegrond. Je sluit aan bij je voorganger. Heb je bij je inschrijving aangegeven dat je naast iemand wil staan dan zijn deze plaatsen op voorhand gereserveerd.

Terrein indeling
Printversie klik hier. Schematische weergave van het terrein, alles staat met bordjes aangegeven.

Secretariaat ‘Drive In’
Op weg naar de paddock terreinen staat het Secretariaat opgesteld. Is het secretariaat geopend, dan krijg je direct al de spullen die je nodig hebt. Is het secretariaat niet open, dan kun je op een later tijdstip (of de volgende ochtend) langs gaan om alles op te halen.

Corona en 1,5 meter afstand
Zoals de RIVM richtlijnen aangeven dient er 1,5 meter afstand gehouden te worden. Wij nemen aan dat iedereen hierin zijn/haar eigen verantwoordelijkheid neemt. Bij aankomst dient er een formulier ingevuld te worden, dit gebeurd bij aankomst of bij het secretariaat.

Toiletten en douches
Deze zijn aanwezig. We hebben hele ruime rijtijden dit jaar, waardoor niet iedereen tegelijk hoeft te gaan douchen. Hou zelf in de gaten wanneer het rustig is en ga dan douchen.

Honden
Honden mogen op het terrein, mits aangelijnd en juist gevaccineerd.

Eigen BBQ en kampvuren
Beide zijn niet toegestaan op het gehele terrein, ook geen gas BBQ’s.

Is alles voor mijn paddock aanwezig?
Nee, je dient alles voor jezelf en je paard zelf mee te nemen. Paddockpaaltjes, draad, eventueel een stroomapparaat, tent/caravan, voer etc. Je mag de paddock niet aansluiten op de bestaande omheining, hier staat geen stroom op.

Waar kan ik de mest uit mijn paddock kwijt?
Overal op het terrein staan mestbakken. Hier kun je de mest uit je paddock in deponeren. Deze bakken zullen regelmatig geleegd worden.

Moet ik hooi meenemen?
Dat kan, maar je kunt voor €5,- onbeperkt hooi pakken voor je paard. Gelieve vooraf aan te geven als je hier gebruik van maakt.

Stallen
Hengsten zijn verplicht op stal te verblijven gedurende de nacht. Wil je na je inschrijving als nog een stal reserveren, neem contact met ons op.


keuren – starten – routes

Ophalen hesje en vetkaart bij secretariaat
Voordat er gekeurd kan worden dien je je aan te melden bij het secretariaat. Hier ontvang je de veterinaire kaart en haal je je startnummer op. Kijk in het tijdschema hoe laat het secretariaat geopend is. Buiten deze tijden ga je op zoek naar Georgette.

Keuren – Corona richtlijnen!
Hou je paard tussen de dierenarts en jezelf in. Als het paard moeilijk te keuren is of niet goed kan stilstaan, draag dan een mondkapje.

Veterinaire kaart
Deze ontvang je op het secretariaat tijdens het aanmelden. We gaan dit jaar het volgende doen:

 • Eerste keuring: neem de vetkaart (en paspoort!) mee naar de dierenarts
 • Na de voorkeuring deponeer je de kaart bij het verlaten van de keuring in het bakje START wat bij de uitgang van de binnenhal staat
 • Ga op de tijd dat je bijna mag vertrekken naar de start (dus niet 5 minuten vooraf). De starter geeft je de vetkaart terug met de juiste starttijd. Starttijden staan op deze site vermeld bij de juiste dag.
 • Bij binnenkomst vetgate hou je de kaart bij je en roep je duidelijk je nummer bij ARRIVAL
 • Wil je je paard laten keuren, dan roep je duidelijk je nummer bij TIME IN
 • Overhandig de kaart aan de dierenarts
 • Na de keuring stop je je kaart in het bakje VETKAARTEN wat bij de uitgang van de binnenhal staat
 • Voor klasse 3: er hangt een bord waar je nieuwe starttijd op staat voor de 2e ronde. Je krijgt je kaart weer terug net voordat je start
 • Iedere dag ontvang je een nieuwe kaart tijdens de re-check in de ochtend

TIP: Maak een foto van je vetkaart voordat je hem in het bakje ‘VETKAARTEN’ stopt.

Groomlocaties
Dit jaar zijn er extra veel groompunten, om het aantal personen op een groompunt te beperken. Het is onmogelijk om alle groompunten op de A-routes op tijd te bereiken. Bestudeer dus van te voren welke groompunten je wilt gebruiken.

Water op de route
Als je zonder grooms rijdt zorgen wij dat er enkele waterpunten op de routes aanwezig zijn. Deze worden niet bemand, neem een spons mee om te kunnen koelen. Ruiters die wel met grooms rijden, vragen we om niet van deze extra groompunten gebruik te maken. We hebben niet genoeg vrijwilligers om het water gedurende de dag bij te vullen.

Dazen en ander ongedierte
In de zomer krioelt het in Brabant en Limburg van de dazen, dit jaar valt het tot nu toe nog mee. Ervaring leert dat veel van deze beestjes het laatste weekend van augustus de bossen al verlaten hebben. Als je paard extreem gevoelig is adviseren we een vliegen deken mee te nemen.

Rijden op GPS
Download voordat je naar de wedstrijd komt de GPX bestanden naar je GPS apparaat. Je bent zelf verantwoordelijk voor het in orde hebben van de routes. Heb je een GPS apparaat bij ons gehuurd, dan staan de routes er al op.

Hoefbescherming
Wordt ten zeerste aangeraden. Hoewel er zonder hoefbescherming gereden kan worden, zijn er een aantal paden met veel steentjes.

Hoefsmid
Indien nodig is de hoefsmid oproepbaar. Zorg ervoor dat je hoefbeslag netjes in orde is, zodat je zonder problemen de rit zou moeten kunnen volbrengen.


overige belangrijke punten

Medische noodgevallen ruiter onderweg
Bij acute medische noodgevallen tijdens de rit, bel 112. De meldkamer is op de hoogte van ons evenement en heeft inzicht in de routes. Het is verstandig om in je voorbereiding te bekijken of jouw GPS apparaat de coördinaten aangeeft waar je je op dat moment bevindt. Zo ja, dan kun je deze in geval van nood direct doorgeven en weten ze je sneller te vinden. Is je paard weg en ben je alleen, dan zorgt de meldkamer dat de melding bij ons binnen komt.

Van paard gevallen, paard is weg
Stuur een locatie via What’s App naar de organisatie en vermeldt ‘PAARD WEG, RUITER OKAY’, wij zorgen dat de ‘cavalerie’ op gang komt om hem te vinden.

Medisch noodgeval paard onderweg
Stuur een locatie via What’s App naar de organisatie en vermeld ‘MEDISCH PAARD’, dan sturen wij direct een dierenarts naar de locatie.

Paard kreupel tijdens de wedstrijd op de route.
Contact eerst noodnummer op je vetkaart om te melden aan de organisatie dat je uit de wedstrijd gaat. Stuur daarna een locatie via What’s app naar je groom. Men dient zelf voor vervoer te zorgen. Indien dit een probleem oplevert, kun je contact opnemen met de organisatie.

Route kaarten en GPX bestanden
Op alle kaarten en GPX bestanden hebben wij auteursrecht. Deze worden uitsluitend beschikbaar gesteld aan deelnemers Endurance Marathon Someren 2020. Vermenigvuldiging en verspreiding via social media, websites, printversies of welke manier dan ook, is niet toegestaan.

Geen wedstrijd zonder vrijwilligers!
Een dikke dank je wel voor: Marianne, Femke, Max, Sandra, Joyce, Bobette, Nanda, Denise, Carolien en Femke!

Ondanks de zware corona periode voor bedrijven, hebben wij dit jaar een fantastische sponsoring!
Bakkerij Vedder, Bandenhandel Someren, Bavaria, ByBaukje, CentaurTrails, Countrymill, De Boer paardensport, Dominick/Equismart, Voermeesters, EcoStyle, Eric Mertens Optiek, EquiJoy, Equine Touch Angelique, Feel4Horses, Goedhard ruitersport, Hands-on Paardenmassage, Hartog-Lucerne, HypoStore, JoHorse.nl, Lankester Petfood, Leenen Steengoed, Michelle’s Dierenportretten en muurschilderingen, Mijten Paardenvoer, Pharmahorse, Sandra Oostdam Revalidatietraining, Rabobank Peelland Zuid, Seducci.

Locatie de Vrolijke Flierefluiter
Wij zijn heel blij dat we wederom bij Martien mogen overnachten en hopen hier volgend jaar weer terug te komen. Hou je plekje netjes en ruim je eigen rommel op.


De wedstrijd wordt verreden onder de reglementen van de KNHS – Endurancevereninging.