Invitation Foreign Riders

Original letter: Uitnodiging voor Buitenlandse Deelnemers

Please use the ‘Google translate’ button on the website for the translation in your language.


Someren, Nederland, Juni 2019

Betreft: Uitnodiging deelname aan 3-daagse (m)Endurance Marathon Someren (NB)

Beste ruiter, amazone en menner,

Hierbij nodigen wij u uit om deel te nemen aan de Nederlandse 3-daagse Endurance wedstrijd voor ruiters en Mendurance wedstrijd voor aanspanningen, ‘Endurance Marathon Someren’ van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september te Noord-Brabant en Limburg.

Een unieke afstanden wedstrijd waarbij iedere dag een ander traject op GPS wordt verreden en men overnacht op het vetgate terrein.

Afstanden 3-daagse 30 augustus t/m 1 september

  • Endurance / Mendurance: Klasse 2 : 30 x 30 x 30 = 90 km
  • Endurance / Mendurance: Klasse 3: 50 x 50 x 50 = 150 km
  • Endurance: Klasse 4: 70 x 70 x 50 = 190 km

Afstanden 2- daagse 31 augustus en 1 september

  • Endurance / Mendurance: Klasse 2: 30 x 30 = 60 km

Voor meer informatie en gedetailleerde beschrijving bezoekt u onze website, http://endurancesomeren.com

De inschrijving is geopend vanaf 25 juli 2019, 13:00 uur en u kunt zich inschrijven tot 15 augustus 2019, 23:59 uur. Inschrijven gaat digitaal via onze website, u dient het gehele formulier in te vullen. Wij hebben slechts 40 startplaatsen beschikbaar.

Buitenlandse deelnemers dienen, voor alle klassen/afstanden, volgens de Nederlandse reglementen lid te zijn van hun nationale paardensportbond / nationale hippische federatie.

Voor alle klassen geldt dat u ofwel een verklaring van uw nationale paardensportbond / nationale hippische federatie moet kunnen overleggen dat u de betreffende afstand daadwerkelijk mag starten (een zgn. “riding permission”) ofwel dat u een bewijs kunt overleggen dat u een zelfde (of langere) afstand al eerder met goed gevolgd hebt afgelegd (bijv. een kopie van een Vet-kaart of kopie van een uitslagenlijst).

Paarden dienen volgens het Nederlands reglement gechipt te zijn, in het bezit van een paardenpaspoort en correct gevaccineerd tegen influenza. Alle vaccinaties, ook de basisenting, moeten correct in het paardenpaspoort vermeld staan. Zonder juiste vaccinaties mag u niet starten!

Wij hopen u in Someren te mogen begroeten.

Met hartelijke groet,

Esther Leenen, Sonja Bongers en Georgette Zeijen
Organisatie Endurance Someren