Lezingen en demonstraties

X-Mas Shopping

Je laatste inkopen voor onder de kerstboom. Wil je iets vooraf bestellen en ophalen in Someren. Zorg dan dat je bestelling op tijd binnen is bij het bedrijf.

Lezingen

13:00 uur 12:00 uur- (Wedstrijd) rijden met navigatie. Hoe werkt dat? – Esther, Endurance Someren

Wedstrijd rijden met een navigatie apparaat zonder lintjes. Waarom zie je dit steeds meer op Nederlandse wedstrijden? Wat heb je nodig om een wedstrijd te rijden en hoe moet ik een GPX bestand installeren op mijn horloge of GPS apparaat? Dit komt je te weten tijdens deze lezing.

14:00 uur 13:00 uur- Zadels van Gaston Mercier en de invloeden op het paard – Leanne, Gaston Mercier Nederland

Tijdens deze presentatie zal ik jullie meenemen in een stukje geschiedenis en ontwikkeling van Gaston Mercier. Hierbij zullen de verschillende modellen en producten ook toegelicht worden. Aansluitend zullen jullie meegenomen worden in een stukje anatomie van het paard en het effect van een zadel op de rug van een paard.

15:00 uur 14:00 uur – Fascia Release bij paarden. Laura, Hippodura

Ik ben Laura Bonnes en ik werk als fascia-release therapeut en revalidatietrainer voor paarden. De Nederlandse naam voor fascia is bindweefsel. Bindweefsel zit overal in het lichaam en heeft diverse functies. Het geeft bijvoorbeeld vorm aan het lichaam, heeft een rol in beweging/houding van een lichaam en kan spanning, pijn en beweging detecteren. Verstrakt fascia-weefsel kan de oorzaak zijn van vele problemen in het lichaam. Het is goed om daar een beetje extra aandacht voor te hebben! Tijdens de demo ga ik dieper in op het bovenstaande. Ik vertel je hoe je fascia-weefsel kan beïnvloeden en leer in je een paar technieken die je meteen thuis kan toepassen.   

16:00 uur 15:00 uur – Ongetemd avontuur, Finish the Mongol Derby 2019 – Esther, Endurance Someren

Het was hét postsysteem van het grootste rijk in de menselijke geschiedenis. Op het hoogtepunt verbond het machtige paardenkoeriersysteem van Genghis Khan de halve planeet. 800 jaar later is het land Mongolië is het perfecte decor om ’s werelds langste paardenrace te verrijden. 1000 km over de steppe op half wilde paarden waarbij je elke 40 km van paard wisselt. Navigeren en overleven op je eigen verstand en vaardigheden. In 2019 deed ik mee aan dit avontuur en haalde de finish!

Let op! Coronacheck wordt gecontroleerd bij binnenkomst foyer. (Vragen over controle, stuur ons een mailtje)