Routes en voorbespreking

LEES DEZE PAGINA GOED DOOR. Er is geen mondelinge voorbespreking tijdens de wedstrijddag. Mochten er last-minute wijzigingen zijn bij het uithangen van de route, worden deze op vrijdag gecommuniceerd op deze website.

RouteAfstandKaart downloadGPX-bestand
Blauw30 kmLB23-BLAUW-30KMELB23-BLAUW-30KM
Geel30 kmLB23-GEEL-30KMELB23-GEEL-30KM
Wit23 kmLB23-WIT-23KMELB23-WIT-23KM
Rood20 kmLB23-ROOD-20KMELB23-ROOD-20KM

Voorbespreking Route Blauw – 30 km

De route gaat van start bij de poort van het Leenderbos. Nadat je gestart bent volg je de blauwe pijlen/markering in combinatie met de pijlen op de permanente ruiterroute. Bij de eerste kruising ga je rechtdoor en volg je route 29. Voor het fietspad ga je linksaf en neem je het volgende ruiterpad naar rechts. Aangekomen bij knooppunt 29 ga je naar links en neem je het eerste ruiterpad naar rechts, ga rechtdoor op de kruising met het fietspad en breed zandpad. [5KM] Volg nu de ruiterroute paaltjes. Aan het einde kom je op het enige stukje asfalt op de route. Hier ga je naar links om vervolgens na het ‘herdershutje’ links het brede zandpad op te gaan.

Houdt rechts aan bij knooppunt 51 naar GP4. Bij GP4 mogen je grooms je door de poorten helpen. [10KM] Vanaf GP4 volg je 52 naar GP3. LET OP: Volg hier de wit met rode bordje = LINKS, NIET de bruine van Staatsbosbeheer. (rechts) Vanaf GP3 ga naar knooppunt 36 en rij je naar rechts het brede ruiterpad op. [15KM] Dit mooie galop-pad volg je voor 4 km tot je aan het einde en moet je door een hek. Hier ga je naar links en aan het einde weer naar links om GP2 te passeren. Na de poort blijf je alsmaar rechtdoor rijden naar knooppunt 29/25. Ga niet over het wildrooster maar gebruik de draaiende poort. [20KM] Bij de eerste kruising ga je naar links en blijf je rechtdoor rijden, het fietspad blijft aan je linkerhand. Wederom een draaipoort, op de kruising staat een pijl naar rechts en vervolgens gaan we rechts het ruiterpad op, dit is route 25.

Na het passeren van de poort met waterpost houd je links aan en ga je op de kruising bij knooppunt 25 rechtsaf. [25KM] Het eerste ruiterpad naar links. Blijf de route helemaal volgen, dan kom je weer terug bij de manege.

Bij aankomst bij de manege ga je naar links(!) en ga je via het fietspad en wandelpad achter de keuringsbak om. Aan de andere kant is de tijdwaarneming. Je gaat dus NIET door de ingang van de manege!

Voorbespreking Route geel – 30 km

De gele route wordt voor mendurance als 29.9 km verrekend in de uitslagen. De route start bij de poort van het Leenderbos. Ruiters nemen de route door de rijbak, menners gaan over de parkeerplaats.

Nadat je gestart bent volg je de gele pijlen/markering in combinatie met de pijlen op de permanente ruiterroute. Bij de eerste kruising ga je rechtdoor en vol je route 29. Aangekomen bij knooppunt 29 ga je naar links en neem je de eerste ruiterpad naar rechts. Op de kruising met het fietspad ga je rechtsaf het brede zandpad op. [5KM] Dit pad blijf je 3 km volgen en bij knooppunt 36 ga je links af naar 52, [10KM] 53, 51, 41, [15KM] 30.

Bij 30 ga je rechts en neem je het eerste zandpad naar links. Volg de ruiterpaaltjes en aan einde van de weg ga je rechtsaf = verharde weg. Bij de kruising op de Strijperdijk houdt je rechts aan en ga je al snel links het bos weer in. Bij het fietspad ga je rechtsaf en volg je route 31. Bij knooppunt 31 is een waterpunt en vanaf daar volg je route 39 om bij GP5 te komen. Bij knooppunt 39 ga je naar links. Steek de Strijperdijk over (niet via de ruiterroute) Blijf rechtdoor rijden over het grote grasveld en pak hier de ruiterroute weer op richting de bosrand.

Bij knooppunt 57 ga je naar rechts en volg je 11. LET OP, je gaat een fietspad op, dit is correct. blijf NIET op het fietspad rijden maar neem het pad naast het water. Hier is veel meer ruimte. [25KM] Je rijdt het dorp in. Net voordat je bij het paaltje van knooppunt 11 bent, ga je links en houd je het grasveld aan je rechterhand (Andere kant van het grasveld staat het paaltje) Je houdt links aan en gaat de eerste weg rechts (Kapelstraat). Deze weg wordt een zandpad. Op 2km voor de finish staat een waterpunt. Volg nu de wedstrijdmarkering naar het terrein.

Voorbespreking Route WIT – 23 km

De route start bij de poort in het Leenderbos. Op deze route volg je de witte markering en permanente ruiterroute. Nadat je gestart bent ga je het eerste ruiterpad naar rechts (alle andere routes gaan rechtdoor). Je volgt de bruine plaatjes met de ruiter én menner van Staatsbosbeheer. Je steekt het het brede pad en fietspad over en blijft de route volgen (2 km).

Aan het einde ga je naar rechts het brede zandpad op richting knooppunt 25. Let op het wildrooster neem de draaipoort om bij knooppunt 25 te komen. [5KM] Hier ga je naar links en volg je route 36 [10KM], 52, 53, 51. Bij knooppunt 51 ga je naar links, het fietspad is aan je rechterhand. Blijf dit pad volgen [15KM] en je komt op het enige verharde stukje asfalt op de route. Aan je rechterhand passeer je het herdershutje en neem je het eerste ruiterpad naar rechts. Blijf dit pad volgen, rij alle kruisingen ga je rechtdoor tot het pad stopt dan ga je linksaf naar knooppunt 29.

Bij knooppunt 29 ga je naar rechts op en volg je de bewegwijzering. [20KM] Nadat je het fietspad bent overgestoken ga je links en neem je het eerste ruiterpad naar rechts. Dit is route 1 en brengt je terug naar de manege.

Bij aankomst bij de manege ga je naar links(!) en ga je via het fietspad en wandelpad achter de keuringsbak om. Aan de andere kant is de tijdwaarneming. Je gaat dus NIET door de ingang van de manege!

Voorbespreking Route rood – 20 km

De start van de rode route is bij de poort in het Leenderbos. Ruiters rijden door de rijbak naar het bos, menners gaan over de parkeerplaats. Na de start volg je de rode pijlen en de permanente ruiterroute markering.

Na de start volg je de ruiterroute naar knooppunt 29. Nog voordat je bij dit knooppunt bent maakt de route een haakse bocht naar links. Je gaat nu van de ’29’ route af en volgt de rode wedstrijdpijlen. Nadat je het fietspad gepasseerd bent ga je naar links. Je wordt wederom links het bos in gestuurd [5KM] en vanaf nu volg je de bruine plaatjes van met de ruiter én menner van Staatbosbeheer (ong. 2 km).

Aan het einde van het pad ga je naar rechts op het brede zandpad. Let op het wildrooster, ga door de draaipoort en ga bij de kruising (knooppunt 25) rechtdoor. Wederom moet je door een draaipoort en daarna neem je de eerste weg rechts. [10KM] Aan het einde van de weg ga je naar rechts en is GP1. Door de draaipoort het brede pad richting 25 en daarna 36.

Je passeert de waterpost en aan het einde van dit ruiterpad ga je naar links (hier ga je van de ’36’ route af). Dit mooie brede zandpad blijf je volgen (ong. 2 km) [15KM] tot het einde, hier moet je een poort door. Na de poort ga je naar links. Einde van de weg ga je naar rechts. Op deze kruising mag gegroomd worden. Grooms dienen hun auto’s op de parkeerplaats van GP2 te zetten en een stukje te lopen.

Blijf vanaf nu de bewegwijzering volgen om terug te gaan naar het terrein. Op 2 km voor de finish is een waterpost.