Wedstrijdmarkering

Een week voor de wedstrijd komen alle routes beschikbaar op kaart en GPS. In het bos staat markering minimaal aangegeven. We volgen grotendeels het permanente ruiterroute netwerk. In het Leenderbos is het niet toegestaan buiten de ruiterpaden te rijden. Volg daarom altijd de aangegeven ruiterroute.

Wij raden sterk aan om de GPS te uploaden naar bijvoorbeeld afstandmeten.nl. Mocht het voorkomen dat andere bosgebruikers de markering als souvenir mee nemen en zo de route niet meer volledig is.

Het ruiterroute netwerk wordt als volgt aangegeven:

Daarnaast zijn de routes in het Leenderbos gemarkeerd met de ruiterroutebordjes van Staatsbosbeheer. Deze zijn bruin met een wit paardje. Deze behoren niet tot het doorgaande ruiternetwerk, maar sluiten hier wel op aan. De bordjes van Staatsbosbeheer hebben nooit nummers.

De markering in het parcours wordt aangegeven met pijlen in de kleur van de route. Deze zijn herkennen aan de sticker van de KNHS Endurancevereniging.

Daarnaast kom je de onderstaande geplastificeerde A4-jes tegen. Hier staat een pijl in de kleur van jouw route en een nummer. Dit is de ruiterroute die je gaat volgen, deze staat aangegeven met de permanente ruiterroute markering. Je blijft dit volgen tot de volgende aanwijzing.

In het voorbeeld volgen de blauwe, gele en rode routes, ruiterroute 29. De witte route gaat hier naar rechts en komt op een route met de bordjes van Staatsbosbeheer. Blijf op de ruiterroute tot de volgende aanwijzing.

Er staat een bordje bij 2km en 1km tot finish/vetgate. Kilometeraanduiding wordt deze keer niet aangegeven op de route.

De voorbespreking en bijzonderheden komen eveneens een week voor de wedstrijd online.