Endurance Xperience’21

Het heeft even geduurd, maar eindelijk kwam daar het verlossende woord. We mogen van start met de Xperience! Grote dank aan de gemeente Someren, gemeente Cranendonck en gemeente Nederweert!
Weliswaar in aangepaste vorm ten opzichte van het eerste idee, maar dat de pret niet drukken. In 2023 gaan we een nieuwe poging doen om vanuit Someren naar de Maashorst te rijden.

Datum

Zaterdag 19 juni 2021

Locatie

Camping de Vrolijke Flierefluiter, Nederweertseweg 15, Someren-Heide

rUBRIEKEN en afstanden

RubriekAfstandVetgateStartijd
Endurance klasse 2*66 km2x 40 minn.t.b.
Endurance Klasse 380 km2x 40 min05:00 uur
Endurance Klasse 4124 km3x 40 min05:00 uur
Endurance Klasse 4160 km5x 40 min05:00 uur

*Klasse 2 alleen bij te weinig deelname ter ondersteuning van klasse 160 km (Individueel, namiddag starten)

WEDSTRIJDVERLOOP BIJ DE XPERIENCE

We verblijven bij Camping de Vrolijke Flierefluiter. Ondertussen benoemd tot ‘thuishonk van de marathon’. We zijn erg blij dat Martien ons iedere keer weer met open armen ontvangt en we mogen genieten van de gemoedelijke sfeer op de camping.

Keuring voor de klasse 3 en 4 is op vrijdag 18 juni. Paarden mogen na de keuring het terrein niet meer verlaten. Je dient daarvoor een paddock/stal te reserveren. Stallen zijn beperkt beschikbaar en worden uitgegeven op binnenkomst van het formulier.

Op 18 juni hebben we tijdens het diner de voorbespreking van deze wedstrijd. Deze is voor alle deelnemers verplicht. Hier worden de laatste bijzonderheden van de route en tips over het rijden op navigatie medegedeeld.

Alle routes vertrekken van deze locatie en komen hier terug. Alles wordt op GPX gereden, er hangen geen aanwijzingen in het bos. Bij de start van iedere route staat de juiste richting aangegeven, daarna is het op horloge of telefoon de juiste weg volgen. De ondergrond is zeer afwisselend wat deze rit tot een uitdaging maakt. Brede zandpaden, grasbermen, gravelpaden en stukken asfalt. Dat laatste proberen we altijd tot een minimum te beperken.

Deze rit is te rijden zonder groom, wij zorgen dat er water is op de controle punten. Vetgates zijn bij je eigen trailer en paddock en duren altijd 40 minuten. Er worden bij een goedgekeurde rit winstpunten toegekend. Er is geen prijsuitreiking en er wordt geen klassement opgemaakt.

Om deze rit door te laten gaan moeten er minimaal 20 inschrijvingen zijn, anders gaat het feestje niet door!

Logeren & stalling

Paarden mogen na de keuring de camping niet meer verlaten. Dit kan nadat je inschrijving is goedgekeurd. Paarden mogen ’s nachts niet onbeheerd in een paddock staan. Slaap je zelf elders (thuis, B&B of hotel) dien je een stal te huren, neem hiervoor even contact op.

Kamperen in een tentje of in je trailer kan naast je paddock is bij de prijs inbegrepen. Meenemen van eigen caravan is mogelijk, hiervoor wordt een toeslag van €10 gerekend.

Neem zelf contact op met de Flierefluiter als je gebruik wilt maken van een stacaravan.

Inschrijven en kosten

Inschrijven gaat via mijnknhs. Deze zal morgen/overmorgen beschikbaar zijn.

Het inschrijfgeld vóór 15 juni overmaken naar: T.n.v. EGM Leenen INZ ENDURANCE, rekeningnummer: NL79RABO0319476766, ovv Rubriek en naam deelnemer

RubriekInschrijfgeldAfmelding vóór 15 juni
Endurance Klasse 2*€ 40€ 30
Endurance Klasse 3 € 55€ 40
Endurance klasse 4 – 124 km€ 70€ 50
Endurance klasse 4 – 160 km€ 85€ 60

*Klasse 2 alleen bij te weinig deelname ter ondersteuning van klasse 4-160 km

Afmelden vanaf 15 juni, blijft het volledige inschrijfgeld verschuldigd.

Bijkomende kosten
18 juni – De Vrolijke flierefluiter – Kamperen met paddock€ 25
18 juni – De Vrolijke flierefluiter – Kamperen met stal€ 40
18 juni – Dinerbuffet p.p. incl. consumpties€ 25
Kamperen groom p.n.€ 6
Toeslag caravan p.n.€ 10
19 juni – De Vrolijke flierefluiter – Kamperen met paddock € 25
19 juni – De Vrolijke flierefluiter – Kamperen met stal € 40